Начальник штабу «Азова» пояснив, чому не вдався контрнаступ ЗСУ 2023 року

27 липня 2024 р. 11:24

27 липня 2024 р. 11:24


Начальник штабу бригади Національної гвардії України «Азов» Богдан Кротевич (Тавр) пояснив, чому вважає невдалим контрнаступ ЗСУ 2023 року. Про це йшлося в його інтерв'ю «Українській правді».

«На п'ять ліній оборони наступати – це дебілізм. Це те, що ми от ніяк не можемо навчитися. Не знаю, може, самоспалення перед Верховною Радою зробити, щоб сказати і бути почутим: «Дивіться, там, де п'ять ліній оборони противника, наступати не варто; варто наступати, де слабкіша оборона», – сказав він.

Начштабу наголосив, що наступ потрібно здійснювати на тому напрямку фронту, де противник втрачає пильність.

«Мені страшно, якщо росіяни вивчили українську, почали дивитися мої інтерв'ю і такі: «О, до речі, треба шукати місця, де лінія фронту за весь час взагалі не зсунулася». А такі місця були, і таке місце було в районі Нью-Йорку. Зараз на Нью-Йорк противник наступає. Що мається на увазі? Там, де немає ніяких зсувів ні в одну, ні в іншу сторону, особовий склад з будь-якої сторони стає халатним... У нас що? В інтерв'ю всі кажуть, що ми підемо на Крим, і ми йдемо на Крим. Серйозно? Мене не так війна вбиває, а вбиває такий тотальний дебілізм», – сказав Богдан Кротевич.

Раніше начальник штабу 12-ї бригади Нацгвардії «Азов» Богдан Кротевич подав у суд на Державне бюро розслідувань (ДБР), оскільки правоохоронці не відкрили справу проти колишнього командувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля. «Азовець» звинувачує генерала в «численних помилках, що призвели до загибелі багатьох військових».

Нагадаємо, що наприкінці червня начальник штабу полку «Азов» Богдан «Тавр» Кротевич ініціював розслідування щодо одного з військових генералів. Кротевич звернувся до ДБР. Згодом ДБР запевнило, що перевірить дії екскомандувача Об'єднаних сил ЗСУ генерала Юрія Содоля в межах справи про прорив російських військ у Харківській області.

До слова, наприкінці травня ДБР офіційно оголосило про початок досудового розслідування за фактом прориву військами Російської Федерації державного кордону в Харківській області.

Правоохоронці опублікували відповідне повідомлення після того, як «Главком» з посиланням на дані судового реєстру дізнався, що Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Полтаві вилучає низку таємних військових документів у рамках кримінального провадження, відкритого за фактами прориву окупантами державного кордону у Харківській області.

Начальник штабу «Азова» пояснив, чому не вдався контрнаступ ЗСУ 2023 року

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua