Керівника «Укренерго» Кудрицького звільнено з посади – нардеп

02 вересня 2024 р. 22:46

02 вересня 2024 р. 22:46


«Одного з найбільш адекватних людей з енергетиці – керівника УкрЕнерго звільнили. Спочатку вимога на Ставці, потім перегнули Наглядову раду. Далі 4 на 2 і все.  Звільнено Кудрицькоро», – написав нардеп.

До відома, функції держави, як власника та суб’єкта управління «Укренерго» виконує Міністерство енергетики. Якщо міністерство не задоволене результатами роботи «Укренерго» і має відповідні підстави, воно має право звільнити наглядову раду – але не керівника. Керівника ж може звільнити лише наглядова рада. Кудрицького було призначено головою правління у 2020 році, і його п'ятирічний контракт діє до 2025 року.

За інформацією джерел Forbes Україна , президент Володимир Зеленський на засіданні Ставки сказав, що Кудрицький має написати заяву про звільнення за власним бажанням найближчим часом. У Ставці аргументували це тим, що захисні споруди навколо підстанцій «Укренерго» були незавершеними, що призвело до відключення електроенергії після масованого обстрілу з боку Росії 26 серпня 2024 року

Нагадаємо, очільник «Укренерго» Володимир Кудрицький спростував чутки про захмарні зарплати членів правління «Укренерго». У інтерв’ю hromadskе Кудрицький заявив, що його зарплата становить близько 420 тис. грн. на місяць після сплати податків.

Керівника «Укренерго» Кудрицького звільнено з посади – нардеп

Джерело: Главком