Карта бойових дій в Україні станом на 4 вересня 2024 року

04 вересня 2024 р. 00:30

04 вересня 2024 р. 00:30


За добу російські загарбники завдали по території України двох ракетних ударів трьома ракетами, 62 авіаудари, скинувши при цьому 81 КАБ. Окрім того, загарбники задіяли для ударів 555 дронів-камікадзе та здійснили понад 3000 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

Карта бойових дій в Україні станом на 4 вересня 2024 року фото 1

Новини війни в Україні

Від початку доби відбулося 193 бойових зіткнень. Сили оборони України продовжують стримувати натиск окупаційних військ. Про це інформує Генштаб ЗСУ .

Останні новини з фронту

Ситуація на Покровському і Курахівському напрямках залишається напруженою - ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. Окрім того, окупанти сьогодні активно атакують на Лиманському напрямку.

Російські терористи двічі безуспішно штурмували позиції наших підрозділів в районах Вовчанська та скинули по одній авіабомбі на Макарове і Мале Веселе.

Карта бойових дій в Україні станом на 4 вересня 2024 року фото 2

Поблизу населених пунктів Синьківка, Глушківка і Берестове підрозділи Сил оборони відбили сім штурмів. Триває боєзіткнення у районі Стельмахівки.

Карта бойових дій в Україні станом на 4 вересня 2024 року фото 3

Сьогодні російські війська 27 разів атакували українських захисників в районах восьми різних населених пунктів. Біля Греківки, Невського і Новосадового відбулося найбільше боєзіткнень - шість, дев’ять та п’ять відповідно.

Карта бойових дій в Україні станом на 4 вересня 2024 року фото 4

Ворог п’ять разів штурмовими діями намагався витіснити наших захисників з позицій в районах Верхньокам’янського, Іванодар’ївки та Спірного на Сіверському напрямку. Отримав жорстку відсіч і відійшов.

Карта бойових дій в Україні станом на 4 вересня 2024 року фото 5

Українські воїни відбили сім спроб загарбників просунутись вперед. Концентрував ворог зусилля в районі Часового Яру, а по одній атаці провів у районах Андріївки і Кліщіївки.

Карта бойових дій в Україні станом на 4 вересня 2024 року фото 6

Окупанти 14 разів атакували наші позиції поблизу Нью-Йорка, Неліпівки, і Торецька, 12 боєзіткнень вже завершені. Бої тривають у районі Нью-Йорка.

Карта бойових дій в Україні станом на 4 вересня 2024 року фото 7

Основні зусилля ворог і далі зосереджує на Покровському напрямку. Тут, впродовж цієї доби, агресор 60 разів атакував наші позиції. Переважна більшість боєзіткнень відбулася в районах Новогродівки і Михайлівки.

Дванадцять боїв досі тривають. За попередніми підрахунками, сьогодні окупанти на Покровському напрямку втратили 155 військовослужбовців вбитими та 220 – пораненими. Знищено шість автомобілів та один МТ-ЛБ.

Також українські захисники завдали значних пошкоджень шістьом артсистемам, трьом автомобілям, одній бронемашині та танку.

Карта бойових дій в Україні станом на 4 вересня 2024 року фото 8

Загарбники теж досить активні – на цей час доби зафіксовано 46 ворожих атак. Три з них продовжуються. В основному бої тривали в районах Костянтинівки, Українська і Георгіївки.

Окупанти застосовують бронетехніку – знищено десять БМП, один БТР, три мотоцикла та пошкоджено танк.

Карта бойових дій в Україні станом на 4 вересня 2024 року фото 9

Сьогодні агресор 10 разів штурмував передній край нашої оборони в напрямку Вугледара, біля Водяного і Костянтинівки.

Карта бойових дій в Україні станом на 4 вересня 2024 року фото 10

Ворожі підрозділи провели п’ять безуспішних спроб прорватись в острівну зону.

Зупинено шість атак російських загарбників неподалік Роботиного, Малої Токмачки і Новоандріївки.

На інших напрямках – без особливих змін.

Нагадаємо, триває 924-й день повномасштабної війни в Україні.

Карта бойових дій в Україні станом на 4 вересня 2024 року

Джерело: Главком