До Києва з візитом приїхав премʼєр Ірландії

04 вересня 2024 р. 12:40

04 вересня 2024 р. 12:40


До Києва з візитом прибув премʼєр-міністр Ірландії Саймон Гарріс. Він проведе двосторонні перемовини з президентом Володимиром Зеленським, повідомляє телеканал RTE .

Taoiseach Simon Harris arrived in Kyiv Oblast this morning. He will hold talks with Ukrainian President Volodymyr Zelensky later today and officials from humanitarian aid organisations — @rtenews pic.twitter.com/j10hiCc0gA

Зазначається, що Гарріс відвідав Бородянку Київської області та зустрівся з начальником Київської ОВА Русланом Кравченком. Також він приїхав до Гостомеля, де побачив результат ірландського фінансування регіону.

Гарріс та Зеленський обговорять російську агресію проти України, підтримку ЄС та заявку Києва на приєднання до Блоку. Візит ірландського премʼєра відбувається після вчорашнього російського ракетного удару по Полтаві , в результаті якого загинули щонайменше 53 людини.

"Військовий удар Росії та вбивство десятків людей у ​​Полтаві у вівторок є похмурим і жахливим нагадуванням про загрозу, з якою Україна стикається щодня. Ми висловлюємо своє обурення та співчуття родинам загиблих", — заявив Гарріс.

Раніше у пресслужбі офісу президента заявляли, що Україна найближчим часом планує підписати з Ірландією угоду про гарантії безпеки . Черговий раунд переговорів проводив заступник очільника ОП Ігор Жовква.

До Києва з візитом приїхав премʼєр Ірландії

Джерело: zn.ua (Політика)