ВР не змогла зняти Безуглу із посади заступниці голови комітету нацбезпеки – депутати

04 вересня 2024 р. 12:53

04 вересня 2024 р. 12:53


За відповідне рішення проголосували 205 народних депутатів.

За його словами фракція «Слуга народу» дала 124 голоси за відкликання з посади своєї колишньої колеги. «Європейська солідарність» – 17 голосів і «Батьківщина» – 15. Підтримали постанову 12 депутатів з фракції «Голос», 9 з депутатської групи «За мабутнє» і 6 позафракційних. Жодного голосу не дали депутати від «ОПЗЖ».

22 липня у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови, якою пропонується виключити Мар’яну Безуглу з парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Як зазначається в проєкті, Безуглу пропонують відкликати з посад заступника голови і члена комітету «внаслідок обставин, що унеможливлюють виконання нею своїх обов’язків», а комітет підтримав пропозицію.

Депутатка, коментуючи це рішення, заявила, що «Слуга Народу» та «Європейська солідарність» в комітеті діють разом. Не вирішують проблеми, а намагаються знищити тих, хто не мовчить і пробує вирішити».

Раніше, у листопаді 2023 року, у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про відкликання з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яни Безуглої «у зв’язку з незадовільною роботою на посаді».

17 липня народна депутата Мар’яна Безугла заявила про вихід із фракції «Слуга народу».

Вона пояснила це рішення звільненням із посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду та контролю Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвитку, а також незгодою з політикою комітету та фракції.

ВР не змогла зняти Безуглу із посади заступниці голови комітету нацбезпеки – депутати

Джерело: Радіо Свобода Україна