ВР проголосувала за звільнення міністра Камишіна, але не підтримала відставку міністерки Верещук

04 вересня 2024 р. 13:46

04 вересня 2024 р. 13:46


Його відставку ухвалили 243-ма голосами «за».

«Попри інформацію у ЗМІ, він не йде на посаду заступника голови ОП ( Офіс президента – ред. ). А буде у статусі стратегічного радника. Я так розумію взагалі функцію Шурми після його звільнення поки вирішили в ОП скоротити (так як прокляте місце)», – написав Железняк у телеграмі.

Камишіна призначили міністром з питань стратегічних галузей промисловості у березні 2023 року. До того він був головою правління АТ «Укрзалізниця».

Ірину Верещук призначили міністеркою у листопаді 2021 року – вона замінила на посаді Олексія Резнікова.

Напередодні до Верховної Ради України надійшли заяви про відставку від міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, міністра юстиції Дениса Малюськи, міністра захисту довкілля і природних ресурсів Руслана Стрільця і від голови Фонду державного майна Віталія Коваля, повідомив спікер Руслан Стефанчук.

Також вирішили піти у відставку віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та віцепрем’єрка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Згодом голова владної фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що понад 50% штатної чисельності Кабінету міністрів України зазнають змін.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції 27 серпня заявив, що обговорює із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем можливі зміни в уряді.

На посаді голови Фонду держмайна Коваль замінив Рустема Умєрова у листопаді 2023 року, який нині обіймає посаду міністра оборони.

ВР проголосувала за звільнення міністра Камишіна, але не підтримала відставку міністерки Верещук

Джерело: Радіо Свобода Україна