Верховна Рада проголосувала за звільнення Камишіна, Малюськи та ще кількох міністрів

04 вересня 2024 р. 15:16

04 вересня 2024 р. 15:16


У середу, 4 вересня Верховна Рада мала відправити у відставку чотирьох міністрів. Міністра МЗС Дмитра Кулебу, віцепрем'єр-міністерку з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук звільнити не вдалось через брак голосів. Так само не вдалося звільнити і Віталія Коваля , голову Фонду державного майна.

Кого з міністрів відправили у відставку

Рада звільнила Олександра Камишіна з Міністерства з питань стратегічних галузей. «За» проголосували 243 нардепи. У Раді колишній міністр виступив зі звітом. Напередодні Камишін повідомив, що працюватиме на іншій посаді, яка пов’язана з обороною.

Після цього Верховна Рада підтримала звільнення Ольги Стефанішиної з посади віцепремʼєр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. «За» проголосували 241 депутат. Тепер Стефанішина може очолити Міністерство юстиції, до якого приєднають Міністерство з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Також парламент підтрималв звільнення Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля і природних ресурсів України. «За» проголосували 244 народних депутати. Депутати критикували, що більшість народних обранців «ніколи не бачили» міністра Стрільця. Його також закликали прийти до Верховної Ради та прозвітувати про свою роботу — міністр не прийшов ні до профільного комітету, ні за трибуну парламенту.

Далі Рада звільнила міністра юстиції Дениса Малюську . «За» проголосували 249 депутатів.

Кого не вдалося відправити у відставку

Депутати спробували звільнити віцепрем'єр-міністерку з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук . Але на її відставку не вистачило голосів. «За» проголосувало лише 214 депутатів.

Також Верховна Рада України провалила голосування за звільнення Віталія Коваля з посади голови Фонду державного майна. «За» проголосували 225 нардепів, а для ухвалення рішення необхідно 226 голосів.

Далі мали звільняти міністра МЗС Дмитра Кулебу , але у Раді неочікувано закрили засідання.

Верховна Рада проголосувала за звільнення Камишіна, Малюськи та ще кількох міністрів

Джерело: chas.news (Політика)