У США проти ударів ATACMS по РФ, бо більшість літаків поза зоною їхньої досяжності – Кірбі

05 вересня 2024 р. 12:05

05 вересня 2024 р. 12:05


Відповідаючи на питання журналістки української служби «Голосу Америки», Кірбі зазначив, що засуджує російські атаки та вважає їх «огидними».

За його словами, Україна має право захищати себе, а тому посилення протиповітряної безпеки залишається головною темою під час обговорення пакетів військової допомоги. Однак політика щодо ударів углиб території РФ залишається незмінною.

«90% літаків, які Росія використовує для керованих авіабомб і ракетних ударів дальньої дії, ми підрахували це, розташовані за межами 300 кілометрів від кордону з Україною – глибоко в середині Росії. Тож твердження, мовляв, «ми просто дамо їм ATACMS і скажемо гаразд» – і вони зможуть уразити більшість російських літаків на авіабазах, звідки ведуться удари по Україні, – є неправдивим», – зазначив Кірбі.

Раніше американське видання Politico повідомило, що представники української влади у Вашингтоні готуються представити посадовцям національної безпеки США список далекобійних цілей у Росії, які, на їхню думку, можуть вразити Сили оборони, якщо буде скасовано обмеження на використання своєї зброї.

Однак Вашингтон заявив, що політика щодо використання американської зброї для ударів усередині Росії не змінилася і він не дозволяє Україні використовувати її.

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), в Росії є щонайменше 250 військових об’єктів у зоні дії наданих США ракет ATACMS.

Удари вглиб Росії. США й Німеччина проти? (відео)

No media source currently available

У США проти ударів ATACMS по РФ, бо більшість літаків поза зоною їхньої досяжності – Кірбі

Джерело: Радіо Свобода Україна