Верховна Рада звільнила очільника МЗС Кулебу і віцепремʼєрку Верещук

05 вересня 2024 р. 12:32

05 вересня 2024 р. 12:32


Парламент на засіданні 5 вересня звільнив Дмитра Кулебу з посади Міністра закордонних справ України, повідомили народній депутати.

Дмитро Кулеба працював міністром закордонних справ України з березня 2020 року.

Також з другої спроби депутати проголосували за звільнення віцепремʼєр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук.

Вчора депутатам не вистачило голосів для її усунення з посади – нині 255 депутатів «за».

Железняк зазначив, що Верещук прийшла до парламенту – її зустріли оплесками.

Міністерство закордонних справ очолить замість Кулеби Андрій Сибіга, каже Арахамія.

4 вересня Верховна Рада підтримала звільнення Олександра Камишіна з посади Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, але провалила звільнення Ірини Верещук з посади віцепрем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Також депутати ухвалили відставку очільника Міндовкілля Руслана Стрільця та віцепремʼєрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.

Вранці, 4 вересня, до Верховної ради надійшла заява про відставку очільника МЗС Дмитра Кулеби.

Напередодні голова владної фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що понад 50% штатної чисельності Кабінету міністрів України зазнають змін.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції 27 серпня заявив, що обговорює із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем можливі зміни в уряді.

Верховна Рада звільнила очільника МЗС Кулебу і віцепремʼєрку Верещук

Джерело: Радіо Свобода Україна