Зеленський обіцяє цього місяця показати план перемоги Байдену, Гарріс і Трампу

05 вересня 2024 р. 15:42

05 вересня 2024 р. 15:42


Президент Володимир Зеленський планує цього місяця представити план перемоги президенту США Джо Байдену, а також кандидатам Камалі Гарріс і Дональду Трампу, сказав глава держави в інтерв’ю американському телеканалу NBC News.

«Я хотів показати план перемоги президенту Байдену, але я хотів його показати після того, як у нас буде успіх на Курщині, і тому я цього не робив», – розповів президент.

Зеленський пояснив, що план перемоги – це розуміння української влади, як Україна може перемогти. Цей план, каже президент, не залежить від Росії, а залежить від партнерів України і чи мають вони бажання, щоб Україна перемогла.

«Ми поважаємо вибір американського народу і розуміємо, що президентом може стати як Камала Гарріс, так і Дональд Трамп. Це залежить від вибору американців. Тому я абсолютно відкрито сказав, що план перемоги, а у більшості своїй він залежить від підтримки США, від підтримки президента, і тому я буду комунікувати з президентом Сполучених Штатів. Але я його буду цей план комунікувати також з Камалою Гарріс та Дональдом Трампом», – розповів Зеленський.

Він зазначив, що для нього дуже важливо дізнатися відношення кандидатів у президенти США щодо цього плану.

«Можливо, ми надішлемо цей план, а можливо ми будемо зустрічатися нашими командами. Поки що це невідомо. Але наші команди вже почали працювати над цим, вже почали комунікацію», – пояснив президент.

На пресконференції 27 серпня Володимир Зеленський розповів, що операція Сил оборони в Курській області є частиною плану перемоги України.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повторив 19 серпня заяву Путіна від 12 серпня про те, що після українського вторгнення не може бути й мови про переговори після початку операції ЗСУ в Курській області РФ.

В американському Інституті дослідження війни (ISW) переконані, що таким чином офіційні особи РФ продовжили спроби покласти на Україну відповідальність за відсутність переговорів щодо припинення війни.

Зеленський обіцяє цього місяця показати план перемоги Байдену, Гарріс і Трампу

Джерело: Радіо Свобода Україна