Рада призначила ще трьох нових міністрів

05 вересня 2024 р. 17:04

05 вересня 2024 р. 17:04


Верховна Рада на засіданні 5 вересня призначила Миколу Точицького міністром культури і стратегічних комунікацій, а також підтримала призначення Наталії Калмикової на посаду міністра у справах ветеранів України і Германа Сметаніна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості. Про це повідомили народні депутати від «Голосу» Ярослав Железняк і з «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

За призначення Точицького проголосували 252 народних депутати, Калмикової – 256, Сметаніна – 247.

Микола Точицький від квітня цього року обіймав посаду заступника голови Офісу президента, а раніше перебував на посаді заступника голови Міністерства закордонних справ України. У липні минулого року парламент підтримав відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури й інформаційної політики, виконувачем обов’язків був Ростислав Карандєєв .

Наталія Калмикова до призначення на посаду міністерки у справах ветеранів від 27 вересня 2023 року обіймала посаду заступниці міністра оборони, а до цього була виконавчою директоркою Українського ветеранського фонду Мінветеранів.

7 лютого 2024 року Верховна Рада звільнила міністерку у справах ветеранів Юлію Лапутіну .

Герман Сметанін до призначення на посаду міністра очолював «Укроборонпром».

Верховна Рада протягом останніх двох днів розглядає кадрові зміни в уряді. Напередодні парламент отримав низку пропозицій від Кабінету міністрів щодо призначень нових членів уряду – про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук.

Раніше голова владної фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що понад 50% штатної чисельності Кабінету міністрів України зазнають змін.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції 27 серпня заявив, що обговорює із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем можливі зміни в уряді.

Рада призначила ще трьох нових міністрів

Джерело: Радіо Свобода Україна