Зеленський розповів, чого очікує від оновленого складу Кабміну

05 вересня 2024 р. 22:15

05 вересня 2024 р. 22:15


Президент Володимир Зеленський прокоментував призначення Верховною Радою нових міністрів.

Заява на цю тему пролунала під час вечірнього звернення до нації.

Зеленський подякував парламенту за підтримку всіх запропонованих кандидатур, а також поділився очікуваннями від роботи як нових, так і старих міністрів.

За його словами, зараз важливо, щоб урядові установи працювали ще активніше, ніж це було раніше.

«Більше інвестицій партнерів в оборонне виробництво України. Більш активне просування в перемовному процесі із Євросоюзом – це підготовка майбутньої угоди про вступ. Більше взаємодії та взаєморозуміння між центральною владою та громадами. І, звичайно, більше підтримки для фронту й для всіх наших людей. Це стосується постачання зброї. Нашої енергетики – захисту об’єктів енергетики та відбудови зруйнованого. Чітка ветеранська політика. Чітка протидія російській пропаганді за кордоном. Робота з глобальною українською спільнотою. Забезпечення фінансової стабільності нашої держави», – сказав президент.

Зеленський додав, що чиновники отримали «десятки таких цілком конкретних завдань», і по кожному з них мають бути результати протягом осені.

Нагадаємо, вчора Рада звільнила з посад Олександра Камишіна, Ольгу Стефанишіну, Руслана Стрільця та Дениса Малюську. А сьогодні у відставку відправили міністра закордонних справ Дмитра Кулебу та віцепрем'єрку Ірину Верещук .

Сьогодні ж парламент проголосував за призначення одразу дев'яти міністрів . В ЄС уже відреагували на кадрові зміни в Кабміні.

Зеленський розповів, чого очікує від оновленого складу Кабміну

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)