Швеція виділить додаткові $49 мільйонів на підтримку опалення та електропостачання в Україні

06 вересня 2024 р. 03:54

06 вересня 2024 р. 03:54


Шведський уряд схвалив виділення додаткових 500 млн шведських крон ($49 млн) на підтримку опалення та електропостачання в Україні. За підрахунками Світового банку, ця підтримка може допомогти виробляти електроенергію для 185 тис. людей.

Про це йдеться в повідомленні уряду Швеції.

Там зауважили, що таким чином це стане найбільшим внеском Швеції в енергопостачання України.

"Нова підтримка надаватиметься паралельно з великою підтримкою Швеції, яка вже надається енергетичному сектору України", – сказано в повідомленні.

Ініціатива охоплює дві газові турбіни для виробництва електроенергії на початковому етапі. Виробничий комплекс буде захищений таким чином, щоб мінімізувати руйнівні наслідки російських атак .

Основна відповідальність за внесок Швеції лежатиме на Шведському агентстві міжнародного розвитку та співробітництва. Проєкт є спільною інвестицією з українською державною енергетичною компанією та іншими міжнародними фінансовими інституціями.

Мета полягає в тому, щоб цей виробничий об'єкт почав працювати у 2025 році .

Наприкінці травня уряд Швеції ухвалив рішення про виділення нового пакету підтримки для збільшення українських потужностей з виробництва та передачі електроенергії на загальну суму у 57 млн євро.

Швеція виділить додаткові $49 мільйонів на підтримку опалення та електропостачання в Україні

Джерело: censor.net