Зеленський назвав, чого очікує від замін в уряді

06 вересня 2024 р. 05:08

06 вересня 2024 р. 05:08


Президент Володимир Зеленський заявив, що очікує від замін в уряді ще більш активної роботи, ніж раніше.

Джерело : звернення Зеленського 5 вересня

Пряма мова : "Відбулись урядові заміни. Я вдячний парламенту за підтримку відповідних кандидатур. І дуже важливо, щоб урядові інституції зараз працювали максимально активно – ще активніше, ніж це було раніше. На всіх рівнях. Більше інвестицій партнерів в оборонне виробництво України. Більш активне просування в перемовному процесі із Євросоюзом – це підготовка майбутньої угоди про вступ. Більше взаємодії та взаєморозуміння між центральною владою та громадами".

Деталі : Також президент очікує більше підтримки для фронту та постачання зброї, захисту енергетики та відбудови зруйнованого. Серед завдань також чітка ветеранська політика, протидія російській пропаганді за кордоном, робота з глобальною українською спільнотою та забезпечення фінансової стабільності держави.

Знати більше: Урядовий "Квартал". Чому Зеленський вигнав половину Кабмін у

Пряма мова : "Є десятки таких цілком конкретних завдань, і на своїй посаді кожен протягом осені повинен дати визначені результати".

Що передувало :

  • 4 вересня Верховна Рада звільнила з посади віцепрем'єрку з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанішину.
  • Також Рада звільнила з посад міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця , міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна , міністра юстиції Дениса Малюську

Зеленський назвав, чого очікує від замін в уряді

Джерело: pravda.com.ua