Науседа вірить, що Польське та Литовське головування в ЄС пришвидшать інтеграцію України

06 вересня 2024 р. 07:44

06 вересня 2024 р. 07:44


Головування Польщі та Литви в ЄС нададуть євроінтеграції України ще більшого пріоритету

Про це під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою в середу у Варшаві заявив президент Литви Гітанас Науседа.

«Ми дуже швидко просуваємося вперед стосовно вступу України до ЄС»,- заявив Науседа.

Він висловив задоволення з приводу того, що на рівні Спільноти у червні було прийнято відповідні рішення щодо початку переговорів по вступ України до ЄС.

«Польща незабаром головуватиме в ЄС, і я сподіваюся, що з польським ентузіазмом і з нашою рішучістю ми зможемо надати українським питанням ще більшого пріоритету, щоб українці приєдналися до Європи, на що вони заслужили»,- наголосив литовський лідер.

Він додав, що Литва головуватиме в ЄС в 2027 році і під час нього багато питань буде повʼязано з членством України в ЄС, а також фінансовою перспективою Євросоюзу на 2028-2034 роки.

Як передавало агентство, Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає створення Міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення переговорного процесу про вступ України до Європейського Союзу та адаптації її законодавства. Також буде створено 36 робочих груп щодо підготовки переговорних позицій України за відповідними розділами переговорної рамки Євросоюзу.

Науседа вірить, що Польське та Литовське головування в ЄС пришвидшать інтеграцію України

Джерело: ua-independent.com (Політика)