Монголії доведеться пояснити, чому вона проігнорувала ордер на арешт путіна – прокурор МКС

06 вересня 2024 р. 12:26

06 вересня 2024 р. 12:26


Монголії доведеться пояснити, чому вона проігнорувала ордер Міжнародного кримінального суду на арешт володимира путіна.

Про це в інтерв'ю ВВС сказав прокурор МКС Карім Хан.

«Переговорний процес на рівні суду триває. Судді можуть дати свої рекомендації на випадок, якщо буде виявлено відсутність співпраці, але я не хочу нічого передбачати, тому що зараз це питання вирішується між суддями та урядом Монголії» , – сказав прокурор.

Хан також прокоментував ймовірність того, що російський диктатор колись опиниться на лаві підсудних у Гаазі.

«Люди сміялися, коли трибунал з колишньої Югославії домагався ордерів на арешт Караджича та Младіча, не кажучи вже про Мілошевича. Коли Спеціальний суд із Сьєрра-Леоне видавав ордер на арешт колишнього президента Чарльза Тейлора. Але, як показала історія, ці люди, які в минулому мали велику владу у себе в країні та в регіоні, у результаті опинилися на лаві підсудних», – зазначив він.

Нагадаємо, володимир путін приїжджав до Монголії цього тижня. Це був його перший візит до країни-члена Міжнародного кримінального суду після видачі ордера на арешт.

Хоча Україна та Євросоюз закликали передати путіна до суду у Гаазі, Монголія цього не зробила. У коментарі ЗМІ представник уряду назвав причину .

Президент Володимир Зеленський зазначив, що, відмовившись заарештувати путіна, влада Монголії виявила неповагу до міжнародного права.

Монголії доведеться пояснити, чому вона проігнорувала ордер на арешт путіна – прокурор МКС

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)