"Це необхідно": Орбан зробив чергову "миротворчу" заяву щодо України

06 вересня 2024 р. 20:30

06 вересня 2024 р. 20:30


Він все ще намагається грати роль миротворця в російсько-українській війні

Президент України Володимир Зеленський та глава Кремля Володимир Путін можуть зустрітись. Прем’єр Угорщини Віктор Орбан вважає, що це потрібно для закінчення війни .

Свою чергову "миротворчу" ідею Орбан запропонував на економічному форумі в італійському місті Черноббіо. Повідомляє Politico.

Відповідаючи на запитання, чи можлива зустріч Путіна і Зеленського, угорський прем'єр сказав: "Звичайно. Вона необхідна! … Перше питання – це комунікація. Якщо немає комунікації, війна стає все гіршою і гіршою".

За словами угорського політика, у нього "добрі стосунки" з українським президентом – навіть після того, як він після цього вирушив до Москви для переговорів із Володимиром Путіним.

Тут варто додати, що після його візиту у РФ, в Україні відреагували та заявили, що рішення здійснити цю поїздку ухвалене угорською стороною без погодження чи координації з Україною.

Також додамо, що у перші тижні головування Угорщини в Раді Європейського Союзу Орбан намагався представити себе як "миротворця", здійснивши візити до України та Росії, а згодом Китаю.

Раніше "Телеграф" писав, що Сійярто зробив заяву щодо членства України в НАТО.

"Це необхідно": Орбан зробив чергову "миротворчу" заяву щодо України

Джерело: telegraf.com.ua (Політика)