Дональд Трамп заявив, що може зняти санкції з Росії у разі перемоги на виборах

06 вересня 2024 р. 23:07

06 вересня 2024 р. 23:07


Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що може зняти санкції з Росії, якщо переможе на президентських виборах. Про це він повідомив під час виступу в Економічному клубі Нью-Йорка, зазначивши, що санкції США послаблюють долар і загрожують його статусу світової валюти. Про це повідомляє New Republic.

Трамп підкреслив, що санкції «вбивають долар» і все, що він представляє.

«Якби ми втратили долар як світову валюту, я думаю, це було б еквівалентно програшу у війні, що зробило б нас країною третього світу. Тому що подивіться, ви втрачаєте Іран, ви втрачаєте Росію, Китай намагається зробити свою валюту домінуючою. Є так багато конфліктів з усіма цими країнами, що ви втратите панування долара. Тому я хочу використовувати санкції якомога менше», – сказав кандидат у президенти США.

На його думку, США стикаються з багатьма викликами, зокрема зі зростанням впливу Китаю, який прагне зробити свою валюту домінуючою. Саме тому Трамп хоче використовувати санкції мінімально і лише проти країн, які «на це заслуговують».

Під час свого першого президентського строку Трамп також застосовував санкції, однак заявив, що намагався їх знімати якомога швидше.

Дональд Трамп заявив, що може зняти санкції з Росії у разі перемоги на виборах

Джерело: Главком