Німеччина передасть Україні ще 12 САУ PzH 2000

06 вересня 2024 р. 23:17

06 вересня 2024 р. 23:17


Глава німецького Міноборони Борис Пісторіус на американській авіабазі в Рамштайні заявив що Німеччина пообіцяла передати Україні ще 12 САУ Panzerhaubitz 2000.

Джерело : "Європейська правда" з посиланням на Tagesspiegel

Деталі : За його словами, САУ передадуть на на суму 150 мільйонів євро. Шість сучасних артилерійських установок з дальністю стрільби понад 30 кілометрів будуть поставлені цього року, а ще шість – наступного, додав він.

Передісторія :

  • Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час візиту на військову базу неподалік міста Кіль у середу, 4 вересня, підтвердив замовлення додаткових систем протиповітряної оборони IRIS-T різної конфігурації для Бундесверу та українських Збройних Сил.
  • Німецький урядовець у коментарі Bloomberg уточнив, що до 2026 року Україна отримає від Німеччини 24 системи IRIS-T: 12 середньої дальності і 12 малої дальності. Раніше про постачання систем IRIS SLM-T повідомляло агентство Reuters .
  • Раніше німецькі ЗМІ повідомили, що поточне бюджетне планування федерального уряду Німеччини не передбачає додаткових коштів на підтримку України і додаткові заявки від Міністерства оборони Німеччини щодо військової допомоги Україні більше не будуть затверджуватися на вимогу канцлера.

Німеччина передасть Україні ще 12 САУ PzH 2000

Джерело: pravda.com.ua