«Використаємо все, що в нас є»: Пентагон про залишки коштів для України до кінця вересня

06 вересня 2024 р. 23:41

06 вересня 2024 р. 23:41


Міністерство оборони Сполучених Штатів має намір використати залишки коштів на допомогу Україні, досупних до кінця місяця, повідомила речниця Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу 6 вересня.

Таким чином вона відповіла на питання «Голосу Америки» про те, що станеться з доступними коштами для підтримки України після кінця фіскального року у вересні.

«Як ви знаєте, ми дуже наполегливо працювали з Конгресом, щоб отримати цю додаткову суму та розподілити ці гроші для України у пакетах PDA та USAI», – сказала вона.

Сінгх не стала робити припущень щодо долі залишків коштів, але вказала на те, що Вашингтон оголошує пакети допомоги Україні «майже щотижня».

«Ми продовжуємо робити це на постійній основі. Я не сумніваюся, що ми збираємося використати все, що в нас є, щоб забезпечити надалі надання Україні всього, що їй потрібно, як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективі», – заявила речниця.

Вона додала, що США планують використати залишкові кошти «в будь-який можливий спосіб».

Днями декілька громадських організацій США звернулися до Держдепартаменту з проханням не втратити нагоду використати для допомоги Україні решту 6,2 мільярда доларів, які все ще доступні у межах президентських повноважень. Час спливає 30-го вересня, коли закривають бюджетний рік.

«Використаємо все, що в нас є»: Пентагон про залишки коштів для України до кінця вересня

Джерело: Радіо Свобода Україна