Карта бойових дій в Україні станом на 7 вересня 2024 року

07 вересня 2024 р. 00:26

07 вересня 2024 р. 00:26


За добу російські загарбники завдали по території України 2 ракетні (6 ракет), 57 авіаційних ударів (зокрема, задіяв 61 КАБ) та 472 удари дронами-камікадзе, здійснив 2776 обстрілів позицій наших військ.

Карта бойових дій в Україні станом на 7 вересня 2024 року фото 1

Новини війни в Україні

З початку доби відбулося 165 бойових зіткнень. Сили оборони спрямовують зусилля на зрив виконання російськими загарбниками планів наступу та виснаження їхнього бойового потенціалу. Про це інформує Генштаб ЗСУ .

Останні новини з фронту

Найінтенсивніші бої тривають на Покровському напрямку. Також складна ситуація на Курахівському напрямку, на цей час доби нараховується 41 бойове зіткнення.

Російські терористи чотири рази штурмували позиції українських підрозділів в районах Липців і Вовчанська.

Карта бойових дій в Україні станом на 7 вересня 2024 року фото 2

Двадцять чотири рази ворог атакував наші укріплення на Куп’янському напрямку поблизу Синьківки, Глушківки, Андріївки, Берестового та Стельмахівки. На цей час боєзіткнення тривають в шести локаціях.

Карта бойових дій в Україні станом на 7 вересня 2024 року фото 3

За день російські війська 17 разів штурмували позиції українських захисників в районах населених пунктів Новоєгорівки, Дружелюбівки, Чернещини, Тернів, Торського, Діброви та Макіївки. Досі триває одна атака ворога.

Карта бойових дій в Україні станом на 7 вересня 2024 року фото 4

Наші війська зупинили п’ять спроб противника покращити тактичне положення поблизу Верхньокам’янського та Спірного. Окупанти зазнали втрат. Ще один бій, у районі Спірного, триває.

Карта бойових дій в Україні станом на 7 вересня 2024 року фото 5

Завершились невдачею три спроби загарбників просунутися вперед поблизу Григорівки, Часового Яру та Андріївки.

Окупанти за сьогодні дев’ять разів штурмували у районах Торецька та Неліпівки. Активно діяла ворожа штурмова та бомбардувальна авіація. Продовжуються бойові дії у двох локаціях – ворог тисне, намагаючись просунутись у районі Сухої Балки.

Карта бойових дій в Україні станом на 7 вересня 2024 року фото 6

Інтенсивно атакує противник українських захисників на Покровському напрямку. Впродовж дня, загалом, здійснив 45 штурмових і наступальних дії. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районах Новогродівки, Гродівки та Михайлівки.

Дев’ять боєзіткнень на напрямку ще тривають. За попередніми підрахунками, сьогодні наші воїни ліквідували 92 та поранили 195 окупантів. Знищено танк, гармату і шість автомобілів. Також пошкоджено дев’ять ворожих авто та артилерійську систему загарбників.

Карта бойових дій в Україні станом на 7 вересня 2024 року фото 7

Терористи намагалися просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка та Георгіївка, на даний час точаться дев’ять боїв.

Сьогодні агресор вісім разів штурмував передній край нашої оборони в напрямку Водяного та Старомайорська. Триває бій.

Карта бойових дій в Україні станом на 7 вересня 2024 року фото 8

Відбито дев’ять ворожих атак, противник успіху не мав.

Триває операція Сил оборони України в Курській області.

На інших напрямках – без особливих змін.

Нагадаємо, триває 927-й день повномасштабної війни в Україні.

Карта бойових дій в Україні станом на 7 вересня 2024 року

Джерело: Главком