Камишін: Литва виділить 10 мільйонів євро на закупівлю української ракети «Паляниця»

07 вересня 2024 р. 00:34

07 вересня 2024 р. 00:34


Українська делегація на зустрічі у форматі «Рамштайн» презентувала можливості оборонної промисловості, повідомив радник президента зі стратегічних галузей Олександр Камишін 6 вересня.

За його словами, представники Києва попросили партнерів закуповувати більше озброєння саме в українських виробників. Зокрема, вони подякували міністру оборони Данії за закупівлі «перших 18 Богдан».

«Отримали нове підтвердження від міністра оборони Литви про виділення 10 мільйонів євро на закупівлю української ракети-дрона «Паляниця»! Скоро ще більше російських міст вивчатимуть такі милозвучні українські слова!» – написав радник у своєму телеграмі.

Він додав, що українська сторона запросила міністрів оборони та іноземні оборонні компанії до України на другий міжнародний форум оборонних індустрій на початку жовтня.

Міністр оборони Рустем Умєров раніше повідомив, що в рамках зустрічі «Рамштайн» провів зустріч із колегами з країн Скандинавії та Балтії. Ключовою темою було спільне виробництво української зброї.

Президент Володимир Зеленський 25 серпня вперше показав новітню українську далекобійну ракету «Паляниця», про випробування якої повідомив напередодні .

Камишін: Литва виділить 10 мільйонів євро на закупівлю української ракети «Паляниця»

Джерело: Радіо Свобода Україна