МЗС відреагувало на можливу передачу Росії ракет з Ірану. Попередило про "руйнівні наслідки"

07 вересня 2024 р. 13:37

07 вересня 2024 р. 13:37


Підтвердження передачі Іраном балістичних ракет Росії призведе до серйозних наслідків для українсько-іранських відносин, заявили в МЗС

На тлі повідомлень про можливу передачу Росії іранських балістичних ракет міністерство закордонних справ України закликало світових лідерів посилити тиск на Москву та Тегеран. Відповідне повідомлення опубліковано на сайті дипломатичного відомства.

"Поглиблення військово-технічної співпраці Росії та Ірану несе серйозні безпекові загрози не лише для України, але і для всієї Європи, Близького Сходу та світу. Закликаємо світову спільноту посилити тиск на Тегеран і Москву заради захисту міжнародного миру та безпеки", – написали у МЗС.

Іран повинен повністю й остаточно припинити постачання зброї Росії, щоб своїми діями, а не словами, продемонструвати щирість заяв свого керівництва про непричетність до підтримки російської військової агресії, заявили у міністерстві.

МЗС наголошує, що підтвердження передачі Іраном балістичних ракет Росії призведе до серйозних наслідків для українсько-іранських відносин.

МЗС відреагувало на можливу передачу Росії ракет з Ірану. Попередило про "руйнівні наслідки"

Джерело: news.liga.net (Політика)