Зеленський про далекобійність: Треба знайти ключ до однієї країни, тоді інші підтягнуться

07 вересня 2024 р. 23:26

07 вересня 2024 р. 23:26


Президент Володимир Зеленський заявив, що працює зі світовими лідерами над дозволом на далекобійні удари по території РФ і сподівається підсумувати результат цих перемовин із президентом США Джо Байденом на сесії Генасамблеї ООН у вересні.

Джерело : Зеленський в інтерв'ю журналістам телемарафону в Італії, яке транслювалося у суботу вдень

Деталі : Президент зазначив, що під час зустрічі з прем'єркою Італії Джорджією Мелоні обговорював постачання Україні системи SAMP-T, і ця система "буде в Україні". "Ми говоримо і працюємо, щоб наблизити цей день, він дуже наближається. Це позитив", - сказав Зеленський.

Він також зазначив, що обговорював із Мелоні "далекобійну справедливість для України, і Італія є однією з тих країн, на які ми розраховуємо".

Пряма мова : "Я зараз працював в цілому над цим проєктом. Тому я зустрічався з [міністром оборони США Ллойдом] Остіном, зустрічався з міністром оборони Німеччини [Борисом] Пісторіусом, з [канцлером Німеччини Олафом] Шольцом, розмовляв у ніч, коли їхав, з [президентом Франції Емманюелем] Макроном. І ось зустрівся з Джорджією Мелоні.

Якщо ситуація в країні дозволятиме мені виїхати в вересні на Генасамблею, будемо підсумовувати результат всіх цих зустрічей вже з президентом [США Джо] Байденом. Дуже сподіваюсь на результат".

Деталі : Зеленський визнав, що серед західних партнерів "поки що немає консенсусу" щодо використання далекобійної зброї по території РФ.

Пряма мова : "Я пам'ятаю, як я працював над використанням відповідної зброї по території тимчасово окупованого Криму. Тоді також не було консенсусу. Але важливо знайти ключ хоча б до однієї країни, і тоді інші можуть підтягнутися. Розраховуємо на це".

Зеленський про далекобійність: Треба знайти ключ до однієї країни, тоді інші підтягнуться

Джерело: pravda.com.ua