The Hill: Білий дім просить Конгрес подовжити Байдену можливість надання допомоги Україні

14 вересня 2024 р. 09:32

14 вересня 2024 р. 09:32


Поточний термін дії $5,9 млрд для України закінчується 30 вересня, Байден намагається врятувати їх

Адміністрація президента США Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням продовжити дію президентських повноважень щодо скорочення озброєнь (PDA) до 2025 року, щоб зберегти близько $6 млрд для України після того, як закінчиться фіскальний рік 30 вересня. Про це пише The Hill .

Білий дім звертається з проханням додати пункт про продовження фінансування до постійної резолюції, яку запропонував спікер Палати представників Майк Джонсон. Поточний термін дії цих коштів завершується наприкінці вересня.

"У нас залишилося $5,9 млрд для України в рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєнь; всі ці кошти, окрім $100 млн, закінчуються наприкінці фінансового року", – сказав у листі журналістам речник Пентагону Пет Райдер.

У Пентагоні зазначили, що Департамент і далі надаватиме нові пакети допомоги найближчим часом і співпрацює з Конгресом для продовження повноважень PDA після завершення фінансового року. Адміністрація Байдена використовувала ці повноваження для швидкого передання зброї Україні, вилучаючи її з запасів Міністерства оборони.

The Hill: Білий дім просить Конгрес подовжити Байдену можливість надання допомоги Україні

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua