Чоловік пів року планував утечу закордон, але дорогою напився і заснув

14 вересня 2024 р. 17:35

14 вересня 2024 р. 17:35


Прикордонники виявили правопорушника під час перевірки документів пасажирів рейсового автобуса сполученням «Івано-Франківськ – Прага». 33-річний хмельничанин не мав законних підстав для перетину кордону у період дії воєнного стану, тож його запросили у службове приміщення для додаткової перевірки. Про це інформує Державна прикордонна служба.

Під час опитування оперативні співробітники встановили, що чоловік мав намір в обхід пункту пропуску « Ужгород » пробратися до Словаччини. Звідти він планував переїхати до Польщі, де наразі проживає його батько .

Чоловік упродовж пів року обмірковував план та маршрут руху. Врешті, він вирішив дістатися «Буковеля», а звідти автобусом доїхати до Ужгорода, зійти перед пунктом пропуску і поза ним перейти на територію Словаччини.

Правопорушник діяв згідно з планом, аж доки в Ужгороді йому не захотілося алкоголю, так би мовити, «для хоробрості». Він придбав на станції спиртне, вжив його, а коли сів в автобус – заснув. Розбудив сонька на лінії паспортного контролю прикордонний наряд.

Чоловіка затримали в адміністративному порядку. За спробу незаконного перетину кордону йому доведеться відповідати перед судом.

Нагадаємо, на кордоні з Польщею лише упродовж останніх днів виявили три випадки, повʼязані із фіктивними шлюбами . В усіх чоловіки намагались виїхати з України, прикриваючись хворобами дружин. Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Як повідомлялося , українським прикордонникам довелося попереджувальними пострілами зупиняли двох мешканців Вінниччини та жителя Донеччини за 100 м від кордону з Угорщиною. Чоловіки намагалися втекти, але, почувши постріли, зупинилися та виконали усі законні вимоги прикордонного наряду.

Чоловік пів року планував утечу закордон, але дорогою напився і заснув

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua