Радник Байдена анонсував суттєвий пакет допомоги для України: коли очікувати

15 вересня 2024 р. 10:50

15 вересня 2024 р. 10:50


Радник із національної безпеки президента США Джейкоб Салліван заявив, що його країна працює над суттєвим пакетом допомоги Україні, який планують оголосити до кінця цього місяця. Про це повідомляє Інтерфакс- Україна .

«Я щодня зустрічаюся зі своєю командою, щоб подумати про те, які засоби, які інструменти нам потрібно впровадити, щоб стабілізувати фронт, і переконатися, що наступальні дії росіян наражаються на жорсткий опір, а також що ми позбавляємо Росію можливості здійснити якийсь прорив, який би привів до стратегічних вигід від їхнього подальшого просування на схід», – зауважив радник.

Джейкоб Салліван нагадав, що у квітні 2024 року, США були стурбовані тим, що може статися крах лінії фронту. Однак Україні зміцнила оборону в багатьох критично важливих місцях та просунулася вперед.

Радник наголосив, що це залежить від складних логістичних і оперативних питань для фактичного постачання необхідного озброєння на фронт.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки у пʼятницю, 6 вересня, оголосили про новий пакет військової допомоги для України. Його сума становить 250 мільйонів доларів.

Раніше повідомлялося. що США продовжують нарощувати виробництво боєприпасів в рамках оборонної допомоги для України. Про це пише Associated Press із посиланням на представника командувача Сухопутними військами США на заводі у Скрентоні (місто в Пенсільванії) Річарда Хансена. Йдеться про снаряди калібру 155 мм.

Радник Байдена анонсував суттєвий пакет допомоги для України: коли очікувати

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua