Катастрофічні повені в Європі: кількість загиблих зросла до восьми

16 вересня 2024 р. 06:12

16 вересня 2024 р. 06:12


Щонайменше вісім людей загинули, тисячам довелося евакуюватися через повені в Європі, зокрема у Чехії, Польщі, Австрії та Румунії. Про це повідомляє Tagesschau.

На сході Німеччини рівень води підвищується, але загалом ситуація у країні відносно спокійна.

В Австрії, Польщі та Чехії, які постраждали від повеней, ситуація залишається напруженою. Зливи затопили великі території, і до неділі вечора щонайменше вісім людей загинули у воді. Ще четверо осіб у Чехії зникли безвісти.

Тисячі людей довелося евакуювати, сотні тисяч залишилися без електрики, дороги та залізничні колії були перекриті.

У Нижній Австрії під час відкачування води загинув пожежник. Цю федеральну землю було оголошено зоною катастрофи. Більш як 25 000 рятувальників були на місцях, їх підтримували близько 1 000 військовослужбовців.

У Польщі ситуація також була драматичною. Прем'єр- міністр Дональд Туск , який перебував у районах повеней на південному заході, підтвердив у неділю загибель однієї людини в Польщі.

За даними поліції, у Чехії чотири людини були змиті потоками води і вважаються зниклими безвісти. Особливо складною ситуація була на північному сході країни. Там через повінь евакуювали значну частину міста Опава.

У столиці Словаччини Братиславі також було оголошено надзвичайний стан у суботу. У Румунії кількість загиблих зросла до шести. У регіоні Галац на південному сході країни, де вже в суботу були знайдені чотири тіла, у неділю було повідомлено про ще дві смерті.

Нагадаємо, у суботу, 14 вересня, у кількох країнах Центральної Європи екстрені служби та навіть армійські підрозділи надають допомогу мешканцям, які потерпають від екстремальних погодних явищ . Циклон «Борис» приніс до Австрії, Чехії, Угорщини, Румунії, Словаччини та Польщі проливні дощі, сильний вітер , а в деякі регіони навіть снігопади.

Сьогодні, 15 вересня, у польському місті Глухолази повінь зруйнувала міст. Місцева влада закликає людей евакуйовуватися. Зранку вода почала текти через насипи на тимчасовому мосту через річку Бяла Глухоляска. Незабаром після цього міст зруйнувався.

У південно-західній частині Польщі, де виникла велика повінь, людей почали евакуювати гелікоптерами . Інші шляхи евакуації затоплені. Про це заявив віцепрем’єр-міністр та міністр національної оборони Владислав Косіняк-Камиш.

Катастрофічні повені в Європі: кількість загиблих зросла до восьми

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua