Туреччина успішно протестувала власну систему ППО "Сталевий купол" – відео

16 вересня 2024 р. 10:31

16 вересня 2024 р. 10:31


SIPER-2 зможе знищувати крилаті ракети, винищувачі, ракети класу "повітря-земля", безпілотники, а в майбутньому також і балістичні цілі

Туреччина успішно протестувала систему протиповітряної оборони SIPER-2, відому як "Сталевий купол". Передбачається, що система зможе знищувати ракети, винищувачі та інші цілі, повідомляє турецьке видання NTV .

Зазначається, що над розробкою SIPER-2 працювали турецькі компанії Aselsan, Roketsan і Tübitak SAGE.

Система протиповітряної оборони складається з кількох компонентів: зенітно-ракетного комплексу Sungur, системи ППО дальнього радіуса дії SIPER і лазерної установки.

Турецький "Сталевий купол" також обладнаний системою ідентифікації цілей "свій-чужий" і має можливість одночасного запуску ракет з восьми пускових установок, кожна з яких вміщує по шість ракет.

Очікується, що SIPER-2 зможе знищувати крилаті ракети, винищувачі, ракети класу "повітря-земля", безпілотники, а в майбутньому також і балістичні цілі. Перша така система має бути введена в експлуатацію в турецькій армії до кінця цього року.

🇹🇷 #GÖKVATAN ’ımızın yılmaz savunucusu,🛡 #ÇELİKKUBBE ’mizin gurur kaynağı #SİPER !🚀

Savunma sanayimizin milli gururu #SİPER Ürün-2 sistemi, başarıyla gerçekleştirdiği atışıyla bir kez daha Türkiye’mizin gökyüzündeki caydırıcı gücünü gözler önüne serdi! 🚀🎯

Başkanlığımız… pic.twitter.com/LAt7znXctK

Туреччина успішно протестувала власну систему ППО "Сталевий купол" – відео

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua