Правоохоронці завершили розслідування державної зради Дубінського та спільників

16 вересня 2024 р. 13:52

16 вересня 2024 р. 13:52


Державне бюро розслідувань (ДБР) завершило розслідування щодо державної зради членів злочинного угруповання, до складу якого входив народний депутат Олександр Дубінський, експрокурор Костянтин Кулик та експомічник колишнього депутата ВРУ Андрія Деркача Ігор Колєсніков. Вони організовували заходи із дискредитації України на міжнародній арені, аби завадити вступу країни до ЄС та НАТО та погіршити стосунки зі США, йдеться у повідомленні ДБР.

Зазначається, що зараз правоохоронці надали стороні захисту доступ для ознайомлення з матеріалами справи. Пізніше її направлять до суду.

Злочинну організацію викрили ще у листопаді минулого року. Вони діяли за вказівкою російських спецслужб та організовували медіазаходи, на яких поширювали дезінформацію про владу України та західних партнерів.

Угруповання створили перший заступник начальника Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ) Владімір Алєксєєв та його помічник Алєксєй Савін. Росіяни витратили на цю організацію щонайменше 10 млн доларів, йдеться у повідомленні ДБР.

Фігурантів розслідування звинувачують у державній зраді в складі злочинної організації (ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 255 КК України). Російських кураторів — у створенні злочинної організації та у спонуканні до держзради.

"Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна", — наголосили у ДБР.

Нагадаємо, 8 серпня 2023 року Дубінському оголосили підозру у підробленні документів для незаконного перетину кордону та відправили під домашній арешт. А вже на початку листопада народному депутату оголосили підозру у державній зраді та відправили до СІЗО.

Правоохоронці завершили розслідування державної зради Дубінського та спільників

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua