"Азов" заперечив, що підозрюваний у замаху на Трампа має стосунок до бригади

16 вересня 2024 р. 18:53

16 вересня 2024 р. 18:53


У "Азові" вважають, що поширення наративу про можливий зв’язок підозрюваного з бригадою підігрує російській пропаганді

У 12 бригаді спеціального призначення "Азов" заперечили, що чоловік, якого підозрюють у замаху на кандидата в президенти США Дональда Трампа Раян Веслі Рут якось пов’язаний з підрозділом. Про це йдеться в заяві "Азова".

У соціальних мережах шириться відео 2022 року з мітингу на підтримку Маріупольського гарнізону в Києві, на якому був присутній Рут.

"Офіційно заявляємо, що Раян Веслі Рут не має жодного відношення до "Азова" і ніколи не мав жодного стосунку до бригади. Мирна демонстрація, на якій він був присутній, була відкритою, і до неї міг приєднатися кожен. На відео, знятому мітингувальниками, він потрапив випадково", – йдеться у повідомленні.

У "Азові" вважають, що поширення наративу про можливий зв’язок підозрюваного з бригадою підігрує російській пропаганді та дискредитує підрозділ Національної гвардії України.

🚨BREAKING: Ryan Routh was featured in an AZOV propaganda video in 2022. For those unaware, AZOV is a violent, far-right Ukrainian militia with neo-Nazi origins, notorious for its anti-Russian extremism—and supported by the CIA. Yet the media stays silent. pic.twitter.com/kfHvo6vZWx

"Азов" заперечив, що підозрюваний у замаху на Трампа має стосунок до бригади

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua