Шість головних новин України та світу на 21:00 16 вересня

16 вересня 2024 р. 21:07

16 вересня 2024 р. 21:07


Данія передасть ЗСУ F-16, Україна кличе до Курської області ООН і Червоний Хрест, РФ продала крадене українське зерно на $1 млрд

До кінця року для України буде нове постачання винищувачів F-16 від Данії. Про це після візиту до України повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр оборони Королівства Трольс Лунд Пульсен, передає місцеве медіа DR ( детальніше ).

Україна закликала Організацію Об’єднаних Націй і Червоний Хрест долучитися до гуманітарних заходів на території Курської області РФ, де вже понад місяць триває операція Збройних Сил України. Про це повідомило Міністерство закордонних справ ( детальніше ).

З 2022 року Росія разом із союзниками реалізували крадене з окупованих територій України зерно на майже $1 млрд, повідомляє The Wall Street Journal ( детальніше ).

Центральна та Східна Європа зіштовхнулися зі штормом "Борис", який приніс сильні дощі та повені цими вихідними: найбільше постраждали Австрія, Угорщина, Чехія, Польща, Румунія та Словаччина. Внаслідок негоди є загиблі та зниклі безвісти, про що пишуть, зокрема, Reuters, BBC та The Guardian ( детальніше ).

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт про підвищення податків №11416-д для повторного розгляду в першому читанні. Про це повідомив його голова Данило Гетманцев ( детальніше ).

Міністерство оборони працює над тим, щоб автоматизувати видавання повісток: документ генеруватимуть у реєстрі "Оберіг", а доставлятиме його Укрпошта. Про це у подкасті DOU розповів начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег Берестовий ( детальніше ).

Шість головних новин України та світу на 21:00 16 вересня

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua