ВАКС обрав запобіжний захід ексголові Дніпропетровської ОДА

16 вересня 2024 р. 21:23

16 вересня 2024 р. 21:23


Вищий антикорупційний суд визначив 30 млн грн застави колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку у справі про оборудку з ремонтом доріг.

У разі внесення застави, він змушений буде здати паспорт, не відлучатися за межі населеного пункту, в якому проживає, зʼявлятись за викликом детектива, прокурора чи суду, повідомляти про зміну місця проживання чи роботи та носити електронний браслет. Крім того, суд заборонив Резніченку спілкуватися з Юрієм Голиком та іншими фігурантами.

Він посилався, зокрема, на майновий стан Резніченка: численні об’єкти нерухомості та великі обсяги заощаджень. Вартість лише годинників складає від 3 до 100 тисяч доларів кожен. Один з карабінів оцінюється від 200 тисяч доларів.

Крім того, ВАКС обрав запобіжний захід ексголові Департаменту ЖКГ і будівництва Дніпропетровської ОВА Андрію Коломойцю. Суддя призначив йому заставу в 15 млн грн.

Захист посадовця послався на те, що Коломоєць має двох  неповнолітніх дітей, хворі мати, а також просив врахувати те, що він зарахований до аспірантури.

НАБУ і САП підозрюють Резніченка, Коломойця та ще кількох осіб у причетності до завдання збитків на суму в 286 млн грн. Йдеться про ремонт доріг у Дніпропетровській області в 2022 році, коли переможцем тендерів була фірма, нібито пов’язана з Резніченком.

Раніше ZN,UA вже повідомляло про непросту ситуацію з цим розслідуванням та "підводне каміння" у ньому. Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують кримінальне провадження щодо тендерів на ремонт доріг у Дніпропетровській області, які виграла компанія «Будінвест інжиніринг», пов’язана з ексголовою обласної військової адміністрації Валентином Резніченком та його соратником і беззмінним консультантом ОПУ Юрієм Голиком. За даними експертизи, яку отримало слідство, збитки держави через завищення вартості матеріалів становили майже 300 млн гривень, пише редактор відділу політики Інна Ведернікова у тексті “У пошуках «крота». Чим може закінчитися криза між НАБУ та САП” із посиланням на власні джерела.

ВАКС обрав  запобіжний захід ексголові Дніпропетровської ОДА

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua