Швейцарський кінофестиваль включив до програми пропагандистську стрічку про росіян: реакція МЗС

19 вересня 2024 р. 03:48

19 вересня 2024 р. 03:48


МЗС України висловило обурення через рішення швейцарського кінофестивалю Zurich Film Festival включити до програми пропагандистський документальний фільм "Росіяни на війні" (Russians at War) російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової, яка раніше працювала на Russia Today.

У МЗС наголосили, що українська дипломатична команда системно та послідовно відстоюватиме ізоляцію країни-агресорки в культурній та інших сферах та додали, що російській пропаганді за ширмою культурного продукту — не місце на міжнародній культурній сцені та червоних доріжках.

Пропагандистську стрічку "Росіяни на війні",  попри протести з боку українських громадськості та дипломатів, вже показали на міжнародному кінофестивалі у Торонто TIFF та на Венеційському кінофестивалі.

У ній росіянка намагається показати окупантів, як "звичайних людей", які нібито не винні у тому, що змушені воювати, та не скоювали в Україні воєнних злочинів.

Раніше, попри заяву про зупинення показів пропагандистського документального фільму, Міжнародний кінофестиваль у Торонто (TIFF) таки включив його у розклад .

Швейцарський кінофестиваль включив до програми пропагандистську стрічку про росіян: реакція МЗС

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua