Рахманін: Якби ви побачили, скільки рекрутували, ви б розплакалися

19 вересня 2024 р. 19:35

19 вересня 2024 р. 19:35


Нардеп і член оборонного комітету Верховної Ради Сергій Рахманін стверджує, що рекрутинг дуже погано наповнює українську армію.

Джерело : народний депутат з фракції "Голос" Сергій Рахманін, який є членом комітету ВР з нацбезпеки, оборони та розвідки, в інтерв'ю "Українській правді"

Пряма мова : "Якби ви побачили цифру тих, кого рекрутували, ви б розплакалися. На превеликий жаль, вона просто жалюгідна, якщо чесно".

Деталі : За словами депутата, рекрутинг "ніколи в житті" не зможе вирішити проблему збройних сил будь-якої держави, яка веде таку повномасштабну війну.

На думку Рахманіна, рекрутинг – це приємний бонус, не більше.

Водночас, каже нардеп, окремим бригадам вдається досягати непоганого співвідношення рекрутів і мобілізованих з ТЦК.

"Вони роблять це активно, навіть агресивно, і їм вдається залучати людей. І, до речі, одна з тих обставин, яка є перевагою для них, вони забезпечують якісне навчання… Бригади, які активно займаються цим (рекрутингом - УП), вони мають менше проблем з особовим складом, ніж лінійні бригади, які покладаються в основному на офіційні рекрутингові центри, які є порожніми ", - пояснює Рахманін.

На його переконання, держава має вивчати цей досвід і масштабувати на всю країну. "Але це не робиться. Чому? Я вам чесно скажу, я не знаю причини", - резюмує депутат.

Читайте повністю в інтерв'ю УП: Сергій Рахманін: ТЦК не переросли радянські військкомати. На Одещині й Закарпатті кількість їхніх порушень – критична

Рахманін: Якби ви побачили, скільки рекрутували, ви б розплакалися

Джерело: pravda.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua