У Білому домі назвали дату зустрічі Байдена і Гарріс із Зеленським

20 вересня 2024 р. 06:52

20 вересня 2024 р. 06:52


Президент США Джо Байден 26 вересня зустрінеться у Білому домі у Вашингтоні із президентом України Володимиром Зеленським, повідомили у пресслужбі Білого дому. Окрему зустріч із Зеленським тоді ж також у Білому домі проведе віцепрезидентка і кандидатка в президенти США від демократів Камала Гарріс.

«Лідери обговорять становище у війні між Росією і Україною, у тому числі українські стратегічні плани й підтримку США України в її обороні проти російської агресії. Президент і віцепрезидентка підкреслять їхнє непохитне зобов’язання підтримувати Україну доти, доки вона не переможе у війні», – йдеться у повідомленні Білого дому.

У пресслужбі Зеленського раніше повідомили , що під час візиту до США наступного тижня він також зустрінеться із Дональдом Трампом – кандидатом у президенти США від республіканців.

«Володимир Зеленський зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом і представить йому план перемоги . Глава Української держави розраховує обговорити деталі цього плану, а також підтримку з боку Сполучених Штатів у боротьбі України заради свободи», – йдеться у повідомленні пресслужби.

Крім того, президент України виступить на засіданні Генеральної асамблеї ООН.

Напередодні Зеленський заявив, що український «план перемоги» вже повністю готовий і тепер головне «рішучість його реалізувати».

«Немає й не може бути жодної альтернативи миру, жодного заморожування війни чи будь-яких інших маніпуляцій, які просто перенесуть російську агресію на інший етап. Нам потрібна надійна й тривала безпека для України, а отже – усієї Європи», – сказав президент.

Деталі плану поки невідомі.

У Білому домі назвали дату зустрічі Байдена і Гарріс із Зеленським

Джерело: Радіо Свобода Україна

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua