На Банковій зважають, що українці можуть не погодитись, якщо влада виконає завищені вимоги Польщі щодо Волинської трагедії. Тоді заговорить вулиця — оглядач

20 вересня 2024 р. 11:24

20 вересня 2024 р. 11:24


Позиція Польщі щодо Волинської трагедії обурює Україну, наголошує оглядач ZN.UA Володимир Кравченко. У своєму матеріалі "Чого бояться в Києві та Варшаві і як помирити Україну та Польщу" він наголосив, що під час російсько-української війни, коли формується українська нація і створюється пантеон національних героїв, ОУН-УПА й червоно-чорні прапори є символом боротьби за незалежність. До того ж Україна засуджує злочини проти мирного населення, які вчинили деякі підрозділи УПА.

За словами автора, на Банковій враховують і те, що якщо українська влада виконає завищені вимоги Варшави — дозволить ексгумувати та перепоховати тіла жертв Волинської трагедії, — на це не погодиться українське суспільство, й тоді заговорить вулиця.

Ситуацію прокоментувала викладачка Київської школи економіки, експертка з україно-польських відносин Надія Коваль. За її словами, у Польщі протягом останніх років склався й закріпився законодавчо новий консенсус стосовно Волинської трагедії.

"Це геноцид, у якому винна "злочинна організація ОУН-УПА", — пояснила вона цей консенсус. — Й оскільки асиметрія провини в межах такої інтерпретації загальної історії є величезною, неможливо говорити про взаємне прощення, як це було навіть у випадку польсько-німецького примирення. Така позиція стала політичним мейнстримом для польських політиків більшості великих партій".

Більше статей Володимира Кравченка читайте за посиланням .

На Банковій зважають, що українці можуть не погодитись, якщо влада виконає завищені вимоги Польщі щодо Волинської трагедії. Тоді заговорить вулиця — оглядач

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua