САП просить конфіскувати квартиру заступника начальника департаменту Нацполіції

20 вересня 2024 р. 12:08

20 вересня 2024 р. 12:08


Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить конфіскувати квартиру в Києві вартістю 2,4 млн грн заступника начальника департаменту кримінального аналізу Національної поліції Дениса Цвєткова.

Про це повідомляє прес-служба САП, не зазначаючи прізвища.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Цвєткова.

«САП за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції, а також за результатами реалізації власних повноважень щодо збору доказів, до Вищого антикорупційного суду заявлено позов про визнання необґрунтованими активів на суму 2,4 млн грн та стягнення їх в дохід держави (цивільна конфіскація), що належать службовцю центрального апарату Національної поліції України» , – інформує прокуратура.

За даними прокуратури, заступник начальника департаменту Нацполіції Цвєтков придбав квартиру в Києві. Купівля цієї нерухомості начебто здійснена за рахунок коштів, позичених у матері працівника поліції, які вона також позичила у третьої особи. Проте аналізом доходів учасників цих правовідносин не встановлено офіційних джерел таких коштів.

«З огляду на викладене, прокурор звернувся до суду з позовом про конфіскацію квартири в дохід держави. Зауважимо, що за заявою прокурора про забезпечення позову ВАКС накладено арешт на це майно» , – додали в САП.

Нагадаємо, САП просила конфіскувати активи посадовця Київської митниці Руслана Фірсова. За даними прокуратури, мати київського митника у квітні 2023 року придбала житловий будинок і шість земельних ділянок, які становлять одну садибу в передмісті Києва на суму понад 8,6 млн грн. Пізніше вона видала доручення сину та його дружині на її представництво з усіх питань, пов'язаних з цими об'єктами нерухомості.

Проте аналізом доходів та видатків матері посадовця встановлена неможливість набуття цих об'єктів нерухомості за рахунок законних джерел. Одночасно сам посадовець, який працює на посадах державної служби понад 25 років, і його дружина, яка до квітня 2023 року працювала в митних органах, не володіли законними доходами і активами для придбання вищезазначеного майна.

Раніше САП подала позов про конфіскацію 2,25 млн грн коштів депутата Марганецької міськради Анатолія Деркача

САП просить конфіскувати квартиру заступника начальника департаменту Нацполіції

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)