Сморід в Києві та області: в КМДА відзвітували про поточну ситуацію

20 вересня 2024 р. 12:19

20 вересня 2024 р. 12:19


В Київській міській держадміністрації (КМДА) назвали причину вранішньої задимленості та смороду у столиці та області. Це пожежі, основний масив яких припадає на Вишгородський район. Про це повідомив заступник директора департаменту - начальник управління охорони навколишнього середовища КМДА Володимир Дундар , пише Інтерфакс-Україна.

Так він прокоментував ситуацію в ефірі телемарафону: "На цей час ми справді фіксуємо значне перевищення індексу забруднення атмосферного повітря. Це пов'язано з наявністю в повітрі твердих завислих часток, тобто пилу. Причиною такого забруднення є пожежі на території Київської області. Основний масив пожеж припадає на Вишгородський район. Там горить ліс на території 172 га".

За його словами, наразі вже локалізовано більшу частину осередку пожежі. Ліквідація пожежі триває. Залишки становлять близько 2 га.

Він також зазначив, що таке забруднення спостерігається з 1 години ночі поточної доби. Через низьку швидкість вітру очищення повітря швидко не відбувається. Він сподівається, що додаткових пожеж не буде і найближчим часом жителі столиці та області зможуть дихати свіжим повітрям.

Повідомлялось, що в Києві зафіксовано тимчасове погіршення стану повітря. Станом на 7:00 20 вересня у столиці фіксується підвищення концентрації зважених часток (пилу).

Сморід в Києві та області: в КМДА відзвітували про поточну ситуацію

Джерело: zn.ua (Політика)