Україна вже живе за планом «Б» – президент

20 вересня 2024 р. 15:27

20 вересня 2024 р. 15:27


Президент України Володимир Зеленський повідомив, що не мав можливості ознайомитися із стратегією президента США Джо Байдена щодо завершення війни. Водночас він не відкидає можливість ознайомитися із документом під час візиту до Вашингтону.

«Стосовно стратегії Байдена, авжеж я її не бачив, і якщо він поділиться – із задоволенням», – сказав він під час спільного брифінгу із президенткою Єврокомісії Урсулою Фон дер Ляєн.

Також від додав, що хотів би детальніше обговорити бачення Дональда Трампа стосовно справедливого миру в Україні.

«Авжеж я буду спілкуватись. І якщо буде у нас зустріч – думаю, що буде – з Дональдом Трампом, авжеж я хочу зрозуміти, як він це бачить», – відповів президент.

Володимир Зеленський також у контексті його заяви про план перемоги, який він має намір представити у США, сказав, що це є вже план «Б».

«Що стосується нашого плану, вчора журналіст поставив мені одне запитання: «А що буде, якщо президент Байден не підтримає ваш план, чи є у вас план «Б», якщо президент Байден не підтримає ваш план?». Я відповів, що ми вже в плані «Б». Ми в ньому живемо і боремось, у нас ніколи не було плану «А». Бо план «А» був не допустити російське повномасштабне вторгнення, план «А» був посилити Україну зброєю і превентивно санкціонувати РФ, щоб вона боялась навіть думки про повномасштабне вторгнення», – додав президент України.

Україна вже живе за планом «Б» – президент

Джерело: Радіо Свобода Україна

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua