Нідерланди намагаються повернути військовозобов’язаних українців на Батьківщину

20 вересня 2024 р. 15:33

20 вересня 2024 р. 15:33


У Нідерландах прем’єр-міністр Дік Схооф заявив про можливі заходи для повернення українських чоловіків призовного віку на батьківщину. Це питання піднялося під час обговорення міграційної політики у парламенті, на запит лідера Партії Свободи Герта Вілдерса, Algemeen Dagblad.

Вілдерс висловив занепокоєння тим, що в країні перебувають "десятки тисяч" українських чоловіків". За його словами, вони могли б допомагати Україні під час війни або відбудовувати її.

Прем’єр Нідерландів зазначив, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським питання примусового повернення військовозобов’язаних чоловіків обговорювалося "обережно". Схооф вважає, що цей підхід є розумним, але зазначив, що вони розглянуть можливість співпраці з Україною щодо цього питання.

Наразі українські біженці в Нідерландах мають право на притулок, медичне обслуговування, роботу та освіту. За даними, станом на осінь минулого року у Нідерландах проживало понад 19 тисяч українських чоловіків призовного віку серед загальної кількості 39 тисяч чоловіків та 63 тисяч жінок з України.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляв, що Україна мала ухвалити закон про зміни до мобілізації на рік раніше. За його словами, він "дуже здивований" кількістю українських чоловіків у Польщі.

Нідерланди намагаються повернути військовозобов’язаних українців на Батьківщину

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua