Продаж готелю "Україна": Максим Кріппа прокоментував придбання цінного активу

20 вересня 2024 р. 19:11

20 вересня 2024 р. 19:11


18 вересня готель “Україна” в центрі столиці на Майдані Незалежності продали на онлайн-аукціоні. Переможець ТОВ "Ола Файн" Максима Кріппи запропонував за готель 2,5 млрд гривень. Інвестор вважає таку ціну цілком обґрунтованою, передає Forbes Ukraine.

“Ставка у 2,5 млрд гривень цілком обґрунтована, зважаючи на важливість і цінність готелю”, – прокоментував Максим Кріппа.

За його словами, готуючись до участі в аукціоні, компанія провела аналіз та оцінила реальну вартість готелю. Кріппа впевнений, що квадратний метр в центрі столиці України не може коштувати тих сум, які були запропоновані іншими учасниками.

“Наша пропозиція є справедливою ціною, і своїм прикладом я показав, що такі легендарні об’єкти не можуть купуватися за безцінь”, – наголосив підприємець.

Також він розповів, що крім розширення інвестиційних активів в нерухомості, серед його інтересів залишається IT, розробка відео ігор та кіберспорт.

Максим Кріппа також розповів про благодійну допомогу для ЗСУ та рятувальних служб.

“Найголовнішим сьогодні для мене є підтримка України. Заснована мною благодійна організація МК Foundation зосереджена навколо матеріально-технічного забезпечення ЗСУ, рятувальних та медичних служб. Це повністю ініціатива приватного капіталу. Жодних донатів, чи зборів”, — прокоментував бізнесмен.

На цю мить загальна сума допомоги сягнула 830 млн грн, підсумував Кріппа

За умовами приватизації, новий власник має закрити борги готелю перед працівниками, державою і кредиторами, а також зобов’язується не змінювати основний вид діяльності об’єкту протягом п’яти років і не звільняти співробітників щонайменше перші півроку.

Нагадаємо, що ще у 2011 році право власності на київський готель “Україна” , який приватизував у 2004 році російський підприємець Олександр Лєбєдєв, було скасовано. Готелем до цього часу управляв Фонд держмайна.

Продаж готелю "Україна": Максим Кріппа прокоментував придбання цінного активу

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua