Контрабанда IPhone 16: українські митники вилучили першу партію сматрфонів

20 вересня 2024 р. 21:14

20 вересня 2024 р. 21:14


Митники заявили, що запобігли першому випадку контрабанди IPhone 16 серії. Два смартфони без декларування намагалася пронести через кордон українка . Про це повідомила Державна митна служба України.

Подія сталася 20 вересня у пункті пропуску «Порубне – Сірет», що на кордоні з Румунією. Громадянка України, яка прямувала через піший перехід, не задекларувала в митному органі два IPhone 16 pro max орієнтовною вартістю у понад 160 тисяч гривень.

Громадянка України, яка прямувала через піший перехід, не задекларувала в митному органі два IPhone 16 pro max орієнтовною вартістю у понад 160 тисяч гривень

Тому митники склали протокол про порушення митних правил за ч. 2 ст. 471 Митного кодексу України. Це тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30% від вартості товарів, які намагалися провезти. У ДПСУ також повідомили, що вилучили гаджети.

Наразі  в українських магазинах  доступне лише передзамовлення IPhone 16 серії.

Нагадаємо, прикордонники у пункті пропуску «Шегині», що українсько-польському кордоні, знайшли в автомобілі старовинну ікону Пресвятої Богородиці . Виявилось, що вона становить історичну цінність. Про це повідомляє Львівська митниця. Зазначається, що первинна державна експертиза культурних цінностей встановила, що «Казанська ікона Богородиці» є оригінальним твором живопису останньої чверті XIX століття і становить історичну та культурну цінність.

Контрабанда IPhone 16: українські митники вилучили першу партію сматрфонів

Джерело: Главком