П'ять головних новин України та світу на 21:00 20 вересня

20 вересня 2024 р. 21:17

20 вересня 2024 р. 21:17


Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва, в органах влади України заборонили Telegram та інші новини за 20 вересня

. Вранці 20 вересня до України з офіційним візитом прибула голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн . Про свій вже восьмий візит вона повідомила у соцмережі X ( детальніше ).

. Військове командування Росії нібито знало про підготовку вторгнення України в Курську область за кілька місяців до початку операції. Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на захоплені українськими військовими документи, які росіяни залишили на позиціях ( детальніше ).

. Національний координаційний центр кібербезпеки вирішив заборонити використання месенджера Telegram на службових пристроях в органах влади. Про це повідомила пресслужба Ради національної безпеки й оборони ( детальніше ).

. У столиці Угорщини – Будапешті – в п'ятницю, 19 вересня, пройшов російський бізнес-форум. За словами угорського міністра закордонних справ Петера Сійярто, участь у ньому взяли майже 80 російських та угорських компаній ( детальніше ).

. Президент Володимир Зеленський повідомив, що провів "важливе" засідання Ставки. Зокрема, обговорювалася підготовка української енергетики до зими, а також виробництво вітчизняної зброї ( детальніше ).

П'ять головних новин України та світу на 21:00 20 вересня

Джерело: news.liga.net (Політика)