Міноборони: у Києві відкрили Офіс оборонних інновацій ЄС

20 вересня 2024 р. 21:48

20 вересня 2024 р. 21:48


Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та міністр оборони України Рустем Умєров у п’ятницю, 20 вересня, відкрили у Києві Офіс оборонних інновацій ЄС.

«Рустем Умеров та Урсула фон дер Ляєн відкрили EU Defence Innovation Office. Захід став новим рівнем співпраці України та ЄС у сфері оборонних технологій», – йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства оборони.

У Міноборони зазначили, що «головний фокус – об’єднання зусиль для зміцнення обороноздатності, включаючи спільні розробки в IT та виробництві зброї».

Умєров відзначив «зміцнення співпраці з ЄС у сфері оборонних технологій та потенціал українського оборонного виробництва».

Міністр також закликав європейських партнерів інвестувати кошти в українських виробників та наголосив на двох основних цілях співпраці з Єврокомісією – «відновленні миру та стабільності у Європі та забезпеченні права України бути частиною ЄС».

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вранці 20 вересня прибула до Києва. Це її восьмий візит до столиці України.

Напередодні cвого візиту президентка Єврокомісії оголосила , що Євросоюз виділить ще 160 мільйонів євро для допомоги енергетичній системі України, постраждалій від російських ударів. За її словами, з огляду на допомогу в ремонті й експорт ЄС покриє понад 25% потреб України в електриці на зиму.

Міноборони: у Києві відкрили Офіс оборонних інновацій ЄС

Джерело: Радіо Свобода Україна