США і Британія можуть дати Україні непублічний дозвіл на далекобійні удари по рф – ЗМІ

20 вересня 2024 р. 22:08

20 вересня 2024 р. 22:08


Україна може отримати від США та Британії непублічний дозвіл на використання ракет великої дальності Storm Shadow для ударів по цілях на території рф.

Про це повідомляє The Times .

За даними журналістів, офіційно «зелене світло» на далекобійні удари дадуть вже після того, як буде запущено першу ракету.

«Існує настороженість щодо передчасної публікації цього кроку. Може бути досягнута згода в приватному порядку, що дозволяє Україні запустити крилаті ракети британського та французького виробництва по росії з елементом несподіванки», – йдеться у публікації.

Так, нещодавно на питання про те, чи готова Велика Британія дозволити використання ракет Storm Shadow, глава МЗС Девід Леммі сказав: «Я не маю нових заяв на сьогоднішній день» . Він додав, що обговорення тривають і що «ми з нетерпінням чекаємо на зустріч із президентом Зеленським через кілька днів на Генеральній асамблеї ООН» .

При цьому дипломатичні джерела в Лондоні заявили, що такими заявами вони хочуть показати, що НАТО «діє як єдине ціле» і уникнути враження, що Британія та США «домінують в ухваленні рішень».

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що США можуть дозволити далекобійні удари по рф , але тільки британськими та французькими ракетами. При цьому в Білому домі заявили, що США поки не змінювали свою позицію щодо далекобійних ударів по росії.

Також повідомлялося, що Україна внесла корективи до списку російських цілей , які планує атакувати далекобійною зброєю.

США і Британія можуть дати Україні непублічний дозвіл на далекобійні удари по рф – ЗМІ

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua