Затримано юнаків, які на замовлення РФ палили об'єкти «Укрзалізниці»: як їх покарають

14 жовтня 2024 р. 14:41

14 жовтня 2024 р. 14:41


Правоохоронці зауважили, що юнаки знищували релейні шафи «Укрзалізниці» на Чернігівщині. Росіяни діяли через 15-річного мешканця Ніжинського району. Хлопець активно шукав «легких заробітків» в Телеграм-каналах, через що потрапив у поле зору російських спецслужб.

«За інструкцією окупантів фігурант залучив до підривної діяльності двох однокласників та ще одного неповнолітнього знайомого. Для виконання ворожих завдань підлітки спочатку встановлювали геолокації залізничного обладнання, а потім підпалювали його за допомогою легкозаймистої суміші. У такий спосіб вони пошкодили релейну шафу, яка відповідає за безпечний рух поїздів на стратегічно важливій ділянці залізниці», – зауважила СБУ.

Правоохоронці затримали чотирьох підпалювачів, тепер їм загрожує довічне ув’язнення.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, що Служба безпеки та Національна поліція затримали в Івано-Франківський області двох місцевих мешканців віком 15 та 18 років, які вчинили серію підпалів автомобілів Сил оборони України.

Раніше повідомлялося, у Києві затримано шпигунку розвідки РФ, яка планувала підпал автомобілів військових .

Також у Києві викрито «на гарячому» матір та сина, які палили авто військових на замовлення. Правоохоронці повідомили про підозру у навмисному підпалі автомобіля 48-річній жінці та її неповнолітньому сину.

Затримано юнаків, які на замовлення РФ палили об'єкти «Укрзалізниці»: як їх покарають

Джерело: Главком