Депутат зі Словаччини приїхав до Москви "вибачатися за русофобію" і хвалив Росію

14 жовтня 2024 р. 15:42

14 жовтня 2024 р. 15:42


Словацький депутат заявив, що проти військової допомоги Україні й хоче миру з Росією

"Привіт з Москви, друзі. Росія, як і раніше, прекрасна, як і раніше, мудра, як і раніше, розвинена... І я прийшов подякувати вам за свободу від фашизму. І вибачитися за русофобію на Заході. Словаччина хоче миру", — написав соратник прем'єра країни Роберта Фіцо .

Блаха додав, що він має намір "віддати данину" радянському військовому начальнику Георгію Жукову, та поклав до його меморіалу квіти. За словами євродепутата, Росія "принесла неймовірну жертву, звільнивши від фашизму" Словаччину, і тепер нібито йому соромно за "фашистські резолюції", які Європарламент ухвалює проти Росії. Він зазначив, що словаки – слов'яни й ніхто не змусить їх "ненавидіти Росію".

Щобільше, соратник прем'єра Словаччини Роберта Фіцо заявив, що проти подальшої військової підтримки Києва та санкцій проти Росії. Він звинуватив Захід у тому, що фашизм та війна приходять нібито саме звідти, а ось Схід несе "мир та свободу".

Як повідомляє Politico , поведінку євродепутата розкритикував віцепрезидент Європейського парламенту Мартін Гойшик з опозиційної партії Прогресивна Словаччина. Він провів паралель між візитом Блаха до Москви та листом-запрошенням від чехословацьких комуністів до СРСР із проханням втрутитися та придушити протести Празької весни 1968 року. За чутками, його передали Леонідові Брежнєву саме в туалеті.

"Я б не здивувався, якби до порядку денного візиту якогось депутата Європарламенту до Москви було включено передання листа в туалеті. Чи він залишить це своєму партійному босу, який їде до Москви наступного року?" — написав він у пості.

Депутат зі Словаччини приїхав до Москви "вибачатися за русофобію" і хвалив Росію

Джерело: news.liga.net (Політика)