Нацрада закликала медіа «коректно і професійно» висвітлювати теми мобілізації і ТЦК

15 жовтня 2024 р. 18:13

15 жовтня 2024 р. 18:13


Національна рада з питань телебачення та радіомовлення закликала ЗМІ до «коректного та професійного підходу» у висвітленні питань мобілізації та діяльності ТЦК.

Відповідну заяву було опубліковано на сайті держоргану.

Там вважають, що вищезазначені теми зазнають особливих інформаційних атак «через активне фокусування та поширення фейків з боку ворога».

«Ворог активно намагається сформувати в українському суспільстві негативне ставлення до процесу мобілізації, «демонізації» ТЦК та їх співробітників тощо. Мета такої діяльності – зупинити мобілізацію, розколоти суспільство, посіяти паніку і розбрат, і таким чином знизити обороноздатність нашої країни», – заявили у Нацраді.

У зв'язку з цим відомство хоче, щоб українські медіа:

  • дотримувалися професійних стандартів, ретельно вивчали джерела, у тому числі і при цитуванні іноземних ресурсів;
  • у разі висвітлення будь-якого суперечливого випадку затримання людини представниками ТЦК «максимально обережно» використовували цитати, «оскільки емоційні висловлювання в таких випадках є природніми, але їх поява в медіа з поширенням перекручується та надає їм перебільшеного значення»;
  • розуміли, що більшість повідомлень про неприємні факти надходять із соцмереж, де важко перевірити обставини події.

«Ворог чітко знає – чим менше українських бійців, тим ближче перемога росії. Протистояти цьому можна лише поєднуючи зусилля народу, війська і медіа, а не протиставляючи їх одне одному», – додали у Нацраді.

Нагадаємо, днями військові з ТЦК і поліція провели рейди у клубах, ресторанах та на концертах у кількох містах України. Після цього представник фракції «Слуга народу» Микита Потураєв висловив думку , що такі перевірки мають бути постійними.

Також повідомлялося, що Кабінет міністрів України скоротив терміни явки резервістів та військовозобов'язаних на виклик повісткою поштою до ТЦК.

Нацрада закликала медіа «коректно і професійно» висвітлювати теми мобілізації і ТЦК

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)