ЦНС: Росіяни придумали нову назву для окупованих територій України

15 жовтня 2024 р. 21:30

15 жовтня 2024 р. 21:30


Кримський гауляйтер Сєргєй Аксьонов запропонував замінити термін "нові регіони" на "історичні", стверджуючи, що ці землі нібито завжди належали Російській Федерації. Таким чином росіяни продовжують здійснювати злочини проти України, намагаючись переписати історію та легітимізувати свою агресію. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За його словами, "це території Російської Імперії та СРСР, тому їх не можна називати новими".

"Така риторика кремлівських посіпак є черговою спробою виправдати анексію українських земель і стерти українську історичну та культурну спадщину. Експерти Центру національного спротиву не раз публікували матеріали та проводили дослідження, присвячені інформаційно-пропагандистським кампаніям, які ворог здійснює на тимчасово окупованих територіях України", – зазначили у ЦНС.

Раніше Центр національного спротиву повідомляв, що росіяни на тимчасово окупованих територіях України продовжують поширювати пропаганду, зокрема, серед дітей. Так, нещодавно стало відомо, що ворог розповсюдив серед шкіл на ТОТ книги з біографією кремлівського диктатора Владіміра Путіна.

ЦНС: Росіяни придумали нову назву для окупованих територій України

Джерело: zn.ua (Політика)